huis u

Tilburg
December 2018
Woning
Particulier

De renovatie en herinrichting van het huis voorziet in de behoefte van de familie om een open en lichte leefruimte te hebben. Een gefragmenteerde en onduidelijke ruimte was het gevolg van een voormalige uitbreiding richting de tuin.

Door het slopen van een aantal binnenmuren en voormalige buitenmuren zijn onaantrekkelijke en onbruikbare hoeken geelimineerd. Met een coherente prettig lichte woonruimte als eindresultaat. Een nieuwe glazen pui verzorgt een maximale verbinding met de tuin en licht kan tot dieper in de woning binnen dringen.

De nieuwe keuken verbindt de uitbouw ruimtelijk met de rest van de begane grond. Door het nieuwe raam in de voormalige buitenwand op het keukenblok is het mogelijk volledig door de woning te kijken, van voor naar achter.