stolpboerderij

Monnickendam
September 2017
Wonen
Particulier

Deze oude stolpboerderij uit Monnickendam is volledig gerenoveerd en heringericht zodat hij weer voldoet aan de hedendaagse eisen en comfort. Buro Moon heeft in samenwerking met Studio MVDS een ontwerp gemaakt dat de oorspronkelijke opzet van de stolpboerderij respecteert, het gebruik optimaliseert en de centrale ruimte verbijzondert.

Een meubel in het middengedeelte van de stolpboerderij (vroeger de plek voor de opslag van hooi) vormt het 'nieuwe' hart van de ruimte en neemt een centrale plek in. Het verwelkomt de bewoners en bezoekers bij binnenkomst en biedt doorzicht naar de houten constructie die typerend is voor de stolpboerderij en volledig is hersteld. In het meubel huist de garderobe, het toilet en de diverse verbindingen naar en op de eerste verdieping.